This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

31 Mart 2010

Maybelline Dream Mousse Blush - Kopuk Alliklar

DSC07861
Gecen gun cektigim lorac allik resimlerinin kosesinden Maybelline Dream kopuk alliklar da gorunuyordu. Benim super okuyucularim tabii ki fark ettiniz orada onlari. Hatta kaliciliklari hakkinda bir kac soru dahi aldim. Bastan soyliyeyim bunlari daha yeni aldim. Belki bir ya da iki kere kullandim. 

Ilk izlenimim oldukca pigmentliler. Swatchlarken bol kepce parmagimi daldirinca, ozellikle asagida ikinci resimde yay babam yay, bir turlu yediremedim kendilerini.
Kullanirken parmagin ucuyla hafifce dokunmak yeterli oluyor. Surerken hem firca hem de elimle surmeyi denedim. Acikcasi parmakla yedirmek daha kolay geldi. Uzerine MAC Fix+ sikarak kullandim ve gun boyunca yuzumdeydi. Ama daha kesin sonuclar icin bir sure daha kullanmam gerek.

Turkiye'deki fiyatlarini bilmiyorum ama burada 5$'a satiliyor bunlar. Asagida gorduklerinizin disinda bir rengi daha var ama sanirim o siyahi ablalarimiz icin uretilmis oldukca koyu bir renkti.

DSC07862
10 - Pink Frosting
Hafif bir pembe. Resimde gordugunuz minik simler belirgin degiller. Birazcik da frost bir yapisi var.

DSC07863
20 - Peach Satin
Bana NARS Orgasm'i cagristirdi azicik. Sanirim icindeki seftali tonundan oturu.

DSC07864
25 - Rose Petal
Rose Petal gorunce ahh dedim Chanel'inkine dupe mu cikiyor. Ancak Chanel Rose Petal ile bunun alakasi yok. Bu daha koyu renk bir gulden yapilmis herhalde :)

DSC07865
40 - Soft Plum
Uyuz oldum kapagini actigimda bir bolumu kaymis kapaga tasmis. Ben sahsen plum rengindeki alliklara ayri bir hayranlik besliyorum ama her renk cok basarili durmuyor. Bunu cok sevdim.

DSC07866
50 - Cloud Wine
Dikkatli kullanmam gereken bir allik. Oldukca beyaz tenli oldugum goz onunde bulundurulursa azcik surmem yeterli olur gibi.

DSC07867

DSC07868
Bunlar da kolumda nasil durduklari. Keske isik daha basarili olsa. Gun isigindan faydalanabilmeyi cok istiyorum.

SOTD #41

DSC06327



DSC06328



Marka: Nine West
Fiyat: 17.99
Rahatlik: Hic giymedim
Bu hafta giymedigim ayakkabilar gunu sanirim. Bunu da aldim ama dokunmadim. Aslinda bu ayakkabi cok daha hayirli bir is icin kullanilacakti. Ama olmadi. Ne atabiliyorum ne satabiliyorum. Oylece dolapta duruyor.

30 Mart 2010

Diorshow Extase Mascara

Benim anlamadigim sen koskoca Dior'sun bu rezilligi nasil piyasaya surersin. Ayni soruyu Lancome Hypnose Drama icin de soruyorum ben. Buyuk firmalarin rezil maskara uretmesine karsiyim.

Bir de bastan soylemek istiyorum ben maskara ile yorumlarimi yazarken o urunun temiz bir firca ile duzeltilebiliyor olmasini ciddiye almiyorum. Asagida gordugunuz resimdeki gibi cikmadim tabii disari ama benim kistaslarima gore bu maskara sinifta kaldi. Arzu eden varsa hediye edebilirim.

DSC06849
Aslinda Sephora'nin ilk bu maskarayii cikaracagini ogrendigimde oldukca heyecanlanmistim. Cikar cikmaz da gittim bir kosu aldim. Ama o kadar boktan cikti ki kac aydir bekliyor yazmak istemedim hic.

DSC06850
Fircasi ise cok ilginc. Boyle buklum buklum. Hafif DNA sarmal kilikli. Simdi hatirlayamiyorum ama bir marka da daha bu sekilde bir firca vardi.

DSC06846
Oncesi kirpiklerim. Kivirmadim da ayni zamanda.

DSC06856
Bu da sonrasindaki rezil goruntu. Her tarafa bulasmaya hazir bir formul. Nereye ne surdugu belli olmayan bir firca. 

Olmamis diyorum Dior. Ve seni iki yanagindan opuyorum. Baska bahara artik kuzum.

29 Mart 2010

Armani'de Makyaj Uygulamasi

Iki hafta once evimin yakinindaki Nordstrom'da bir kozmetik etkinligi vardi. Twitter'dan takip edenler resimleri gormuslerdir. Gerci o gun ile ilgili bir yazi da yazacagim ama bir turlu kafami toplayamiyorum.

Neyse o gun benim en favori markam Armani'de makyaj randevumda vardi. O gun sabahtan defile gibi birsey izledik. Daha sonra biraz alisveris ve herkes kendi randevularina dagildi. Bir suru kadin o marka senin bu marka benim kosturup durduk. Konuyu dagitmadan, makyajim yapilmadan once sonra vs fotograflar cektim. Cekemeyen arkadaslara da kapak olmasini arzu ediyorum. Bir insani uzmekten zevk almak nasil birsey acaba onu da cok merak ediyorum dogrusu. Gelismemis karakter bence arastirilmasi gereken bir olgu. Psikologlar sozum size, alin bu arkadaslari inceleyin biz de fistik falan atalim :) Aahhh whatever.

DSC07780
Buyrun efendim ben. Sabah 6'da uyanmis benim 11 sularinda yuzumde sadece nemlendirici olan halim. Kullanilan krem Armani'den Crema Nera olup kendisi 250$ lik fiyatiyla beni benden almaktadir. Sahsen o kremin benim yas araligima uygun oldugunu dusunmuyorum. Ama kirisiklik sorunlariniz varsa degerlendirebilirsiniz. Sahsen Armani'nin kotu bir sey uretme ihtimali oldugunu dusunmuyorum.

DSC07782
Makyaj sonrasi halim. Bu resim flashli cekildi. Yuzumde Armani Lasting Silk fondoten var. Fondoteni Light Master primer ile karistirarak uyguladi yapan kiz. Uzerine micro-fill loose powder surdu sabitlemek icin. Uzerine 3 numarali beige rose renginde sheer blush kullandi. Gozlerimde ise bahar koleksiyonunda cikan signature palet ile birlikte degisik renkleri kullandi. Maskara tabii ki Eyes to Kill. Ruj ve gloss un ise rengini hatirlamiyorum ama siparislerini verdim bu hafta icerisinde elimde olmalarini bekliyorum.

DSC07781
Burada ise flashsiz cekildi. Ben o etkinlikte baya birsey aldim. Aldiklarimin hepsi elime ulasmis degil ama bekledigim urunler de geldiginde. Cok bomba bir Armani Haul yazisi okuyacaksiniz. Kim bilir belki video bile cekebilirim.

Evet bir de bunu sormak istiyorum. Urun yorumlari icin cekilen videolar hakkinda ne dusunuyorsunuz? Yazi okumak mi daha cok hosunuza gidiyor yoksa video mu? Bu arada farkindayim hic video cekemiyorum. Vakitsizlik cidden zor. Ama ilk cektigimde once yuz nasil konturlanir ve allik nasil surulur. Pesinden de kahverengi smokey yapmayi dusunuyorum.

DSC07783
Bu da makyajimi yapan kizcagiz. Cok sevimliydi. Hatta ona "I am so gonna blog this" dedigim de birlikte baya eglendik.

DSC07784
Burada ise my lovely tania. Kendisi Armani'de calismakta olup cok sevdigim bir insandir. Birlikte bayagi egleniyoruz. Her gidisimde bana bir suru sample, bedava urun vs. veriyor. E aslinda versin. Benim orada harcadigim dolarlardan hic bahsetmeyelim bile.

DSC07774
Bu ise urunlerden bir bolumu. Ozellikle lip shimmerlari beni benden aliyor. Yakin zamanda lip waxleri de denemek istiyorum. Farlari ise oldukca kalici ama renk skalasi bir mac kadar genis degil.

Ilerleyen gunlerde daha cok Armani yazisi okuyacaksiniz. Stay tuned.

Hard Candy Lava

DSC07895

Bence bu mukemmel bir oje. Sadece renginden dolayi soylemiyorum. Tek kat surmem bile yeterdi. Tam rengini belli etmem mumkun olmadi. Ama turuncu bir kirmizi ve altin turuncu simler var. Aslinda dun icin uygun olacagini dusunmustum ama Galatasarayimiz bizi yolda birakti. Sevgili yonetim su kaleciyi gonderesen. My dear Adnan Polat ben futboldan pek anlamam ama gonlum senden yana. Liseli olmayabilirsin ama ben geni sene de destekliyorum. Eger GSL'den okuyucularim varsa 135'den Hande ablaniz opuyor sizi.

DSC07898
Fiyati 5$. Ben walmart'dan aldim. Siz Turkiye'de bulmak icin Hersheyler'e basvurabilirsiniz.

DSC07900
Tek olumsuz yani ise temizlemesi cok zor. Her tarafa bulasiyor. Bunun yani sira daha bir suru Hard Candy oje aldim. Onumuzdeki gunlerde sizinle paylasmaya devam edecegim.

SOTD #40

DSC06392

DSC06393

Marka: Beta
Fiyat:  Hatirlamiyorum
Rahatlik: Sadece bir kere giydim yorum yapamam
Giymiyorum giyemiyorum. Oylece dolapta duruyor. Sanirim Haiti'ye gonderecegim.

28 Mart 2010

Lorac Cheek Stamps

DSC07877

Gecenlerde (gecenlerde dedigim bir iki ay olacak) Hautelook'da bunlar indirime girdi. Tanesi 4$ dan her rengini kaptim. Bu kadar ucuz olmalarina ragmen o kadar memnunum ki anlatamam. Aslinda benim memnuniyetimin kaynagi Stamplerden kaynaklaniyor sanirim. Kullanmasi o kadar basit ve pratik ki, acelem oldugunda hemn pirt pirt iki damga fircayla yedir aynen hazirsin. 

DSC07881
Pink Paradise adli bu renk seker pembe. Sevdim ama guzel.

DSC07882
Hibiscus. Iclerinde en cok kullandigim bu oldu.

DSC07883
Coral. Boyle koyu durduguna bakmayin cidden coral duruyor.

DSC07884
Island Spice. Enteresan bir sekilde bu renk de yuzumde hos duruyor. Ben kirli olacagini dusunmustum hic oyle durmadi.

DSC07885
Golden Glow. Eh iste bir renk.

DSC07886
Burda da deli gibi hepsini birden koluma damgalamaya calistim. Renklerin ilk damgalanmis halleri bunlar. Firca ile dagitmadim. 

Dedigim gibi bunlari uygularken guluyorum. Yanaklarimin elmalarina pist diye basiyorum. O noktada aynen palyaco gibi gozukeceksiniz. No panick. Daha sonra sik killi bir allik fircasi ile dagitiyorum. Tadaaam o kadar kisa sure icinde cok basarili bir uygulama.

27 Mart 2010

Konad Attempt #2 - O kadar da basarisiz degil

Biliyorum bu aralar blogumuzu biraz bosladim. Ama gunler o kadar yogun geciyor ki uyumaya zor vakit buluyorum. Gectigimiz hafta pazartesi aksam La Kings macina gittik. Sali Carsamba aksam dersim vardi. Persembe twitterdan takip edenler bilir, yemege misafirim vardi. Arkadaslarim geldiler, onlara lahmacun ve icli kofte yaptim. Evet cok yetenekli bir insanim. Burayi okuyan teyzeler varsa bekarim, muhendisim, 25 yasindayim. Oglunuza ideal gelin olabilirim. :) Neyse cuma isten sonra yuzmeye gittim. Canim cikti tabii eve gelip bir uyumusum aksam 8 de kalktim. Sonra yemek vs. derken gene yattim. Ama cidden uykuya ihtiyacim varmis. Cunku haftasonu dinlence degil kosturmaca seklinde geciyor. Allahtan bu hafta okul tatil oldu da spring break vs. en azindan sadece is var.

Sozun ozu dun aksam oturdum tirnaklarimi boyadim. Desenimi cikarttim. Ilk sefere oranla bence cok daha basarili oldu. Gene hatalar var ama olumlu yonde bir gelisme kaydediyorum.

DSC07859
Essie'den Jazz adli ojeyi baz olarak kullandim. Bu rengi cok seviyorum herkese de tavsiye ediyorum. Cok sutlu kahve rengi olarak tanimlayabiliriz. Bu arada ben kahveyi hayatta sutlu, kremali icemem. Aslen ben cok kahve de icmem ya neyse. Cay forever :)

DSC07858
M64'deki bol cicekli deseni kullandim. Beyaz ojeyse Konad Special Polishlerden.

DSC07847

DSC07846

MAC Eyeshadow- Chrome Yellow


Selamlar
Siz bu yazıyı okurken ben kuzu kuzu sınavda olucam ^^. Cumartesi helede bu saatte sınavmı olurmuş demeyin hiç. Bizim buralarda çok sıradan şeyler bunlar... :p Bana şans dileyinn..!!
Farımız Chrome Yellow da bir Matte. Orange için söylediklerim bunun için de geçerli. Yani matte olmasından kaynaklı olarak karıştırması biraz zor fakat pigmentasyonu oldukça güzel. Hatta ve hatta ikisini birleştirip şöyle ortaya karışık, yanar döner, alevli malevli bir makyaj yapmayı düşünüyorum. Ah şu sınav haftası bir geçsin ben size neler yapıcam neler...

hnd

MAC Eyeshadow- Orange


Selamlar
Gecenin 1 inde post mu olurmuş demeyin. Bakın çoook güzel oluyor :). E haliyle sabah 6 ya kadar rusça ödeviyle boğuşunca bütün gün kütük gibi uyudum ayıptır söylemesi.
Neyse farımıza geçelim. Orange MAC in Matte farlarından biri. Matte olması karıştırmayı biraz zorlaştırıyor tabi ama nasıl hayır diyebilirdimki bu turuncuya... Pigmentasyonu falan oldukça güzel. Lafın kısası çok ateşli bir far bu Orange. :)

hnd

25 Mart 2010

MAC- Studio Fix Fluid Foundation- Review


Selamlar tekrardan
2009 favorilerimden Studio Fix Fluid Foundation ın rötarlı review u ile karşınızdayım. Her zaman söylüyorum ve yine söylicem. Bu review benim kişisel düşüncelerimden oluşuyor.
Şimdi efendim ben bu fondöteni çok sevdim ne yalan söylim. Eksi yanları yok mu? Var tabi... Ama artıları daha fazla gibime geliyor.
Ben bu arkadaşı 2009 Temmuz da almıştım ve bitti bitecek... Pompada kalanları kullanıyorum :). Ara ara makyaj yapmadığım dönemler hariç her gün kullandım neredeyse bu fondöteni. Yani ortalama 7-8 ay kadar gidiyor.
Şimdi üstteki resimde görebileceğiniz gibi fondöten i aldığınızda bu kapakla alıyorsunuz. Fakat kapaklı haliyle kullanımı oldukça zor. Döküldümü, dökülmedimi, eyvah çok döküldü falan derken adamı hasta ediyor. Fakat bu fondötene uygun bir pompa satıyorlar ayrıca Mac te. Yani bu fondöteni alacaksanız eğer o pompayı da istemeyi ihmal etmeyin.
Gelelim fondötenimizin yapısına. Sıvı bir fondöten bu. Uygulaması ve yüze yedirilmesi oldukça kolay. Ben bu fondöteni MAC 187 numaralı fırça ile kullandım. Yapısı biraz yoğun. Yani öyle kalıp gibi değil ama yüzünüzde fondöten olduğunu hissediyorsunuz. Benim önerim: bu fondöteni kullanıyorsanız eğer pudra olarak hafif yapılı bir ürün tercih etmeniz.
Bu fondötenin en sevdiğim yanı kapatıcılığı. Allahım o nasıl kapatmaktır. Concealer mı? Oda ne? moduna giriyorsunuz kullanırken. Benim yüzüm şu an oldukça kötü durumda. Sinir ve stres yüzümden belli olur yani. Ama bu fondöteni kullanırken sivilcelerimi kapatma ihtiyacı duymuyorum. Bu konuda da oldukça başarılı.
Şimdi gelelim kötü yanına. Ya bu fondöten azda olsa biraz kekimsi bir görüntü veriyor. 10 kere sordum MAC tekilere. Her seferinde şaşırıyorlar falan... Bilemedim yani. Fondöten rutinimde doğru. Nemlendirici+primer+fondöten+pudra+fix plus... Neyse... Uzaktan bakınca falan sorun yok ama aynayı burnunuzun dibine soktuğunuz zaman görünüyor. Benim özellikle 2 kaşımın arasında oluyor bu sorun. Yani sorun bende mi fondötende mi bilemedim. Aranızda kullananlar varsa kendi deneyimlerini paylaşsınlar lütfen.
Şimdi başka fondötenler denemeye başlicam o zaman anlarız sanırım sorun kimde :D
Bir fondöten için oldukça uzun bir yazı oldu ama idare edin artık :).

Öpüldünüz...
hnd

MAC Eyeshadow- Shimmermoss


Selamlar
Bugünkü MAC farımız Veluxe Pearl ailesinin bir parçası olan ve şahsen en sevdiğim MAC farlarından biri olan Shimmermoss *şak*şak*şak*... MAC ten aldığım ilk farlardan biri de bu.
Bu farın hafif bir yeşil alt tonu var. Swatch undanda belli oluyor biraz.
Sürümü ve pigmentasyonu oldukça iyi. Shimmermoss sen bizim her şeyimizsin!


hnd

MAC Give Me Liberty of London - Part 3 - Lips- Dudaklar Vol II +18

Bu post her ne kadar urun tanitimi icerse de benim bazi kisisel dusuncelerimden oturu +18 kategorisindedir. Anneler teyzeler ablalar kizimin ahlakini bozuyorsunuz sorumlulugu almiyorum. Kucukler okumasin.

DSC07591
Hatirlarsaniz Give Me Liberty of London koleksiyonunda almadigim iki glossta aklimin kaldigini yazmistim. Iste ben gittim o ikiliyi de aldim. Begendigimi zannediyorum ama bilemiyorum da ayni zamanda. Azicik suursuz bir donemdeyim. Ama keske izmir kofte olsa da yesek :)


DSC07630
 Isimleri Different Groove ve Frankly Fresh

  DSC07614
Bu gordugunuz Frankly Freshe ait olmakla birlikte guzel nude bir ton oldu benim icin.

DSC07615
Different Groove icinse oh yeah baby demek istiyorum. Annem iddiali bir renk bu. Hem de oyle boyle degil. Hani kirmizi ruj gibi degil cok vampirella. Hani sur bunu git Edward yesin seni. Bu arada ben bir turlu Jacob mu Edward mi bilemiyorum. Sahsen ben sarisin erkek pek sevmem. Jacob zavallim ne tas cocuk yahu. Ama daha cok kucuk. Valla utaniyorum ona bakarken, ayip hande diyorum aklindan neler geciriyorsun. Ahh o son filmde bole yari ciplak kosusu.  Gerci sarisin sevmem dedim ama Anakinin yataktan kalktigi sahnede gonlumun tacidir. Sawyera biterim ama Sayid benim icin bir baska. Kivanc sevmem Kenan isterim. Daha sayiyim mi?18 yasindan kucukler okumayin bakayim ablanizi. Edward da romantik garibim her genc kizin ruyasi. Bence Jacob un vucuda Edward ruhu baglayalim sonra gecer karsisina bir dolarlari yapistiririz. E tabi biz bunu yaparken o da armut toplamasin soyunsun.Feristahin fentezi dunyasindan uzaklasip biz gene makyaj neyin onlara bakalim. Ne diyordum bu gloss altin pariltilariyla beni benden aldi. Surmek icin firca ve dudak kalemi tavsiye ediyorum. Benim yukarida yaptigim gibi loburt diye fircayla dudaga dalmayin efendim. Sonra da uyarmadi demeyin. True Blood carpar valla. (bak gene konuyu vampirlere getiriyorum)

DSC07628
Swatchlari ise bu sekilde

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More